Сегодня:

22 мая 2019 г.
( 9 мая ст.ст.)
среда.

Преполовение Пятидесятницы.

Седмица 4-я по Пасхе.
Глас 3.

Разрешается рыба.

Преполовение Пятидесятницы . Прор. Исаии (VIII до Р.Х.). Мч. Христофора (ок. 250). Прп. Шио Мгвимского (VI) (Груз.). Перенесение мощей святителя и чудотворца Николая из Мир Ликийских в Бар (1087). Прп. Иосифа Оптинского (1911). Сщмч. Димитрия пресвитера (1938). Сщмч. Василия пресвитера (1939). Моздокской и Дубенской-Красногорской (XVII) икон Божией Матери.


Утр. - Ин., 35 зач. (от полу́), X, 1-9. Лит. - Деян., 34 зач., XIV, 6-18. Ин., 26 зач., VII, 14-30. Свт.: Евр., 335 зач., XIII, 17-21. Лк., 24 зач., VI, 17-23.

Цитата дня

Как это ни парадоксаль­но, чем больше у челове­ка благодати, тем больше он смиряется, и чем меньше её, тем сильнее в нём действуют страсти, в том числе, конечно же, и гордость…

Схиархим. Авраам (Рейдман)

Православное христианство.ru. Каталог православных ресурсов

Молитва святителю Питириму, епископу Тамбовскому

 

Празднование 28 июля (по ст. стилю) / 10 августа (по нов. стилю)

 

p02

Тропарь, глас 4

Веры и благочестия наставниче, Церкве светильниче, монашествующих образе, святителю Питириме премудре, стадо твое благочестно упасл еси и ко Христу привел еси, темже в Вышних венцем славы украшен, с нами на земли духом пребываеши, сияя чудесы.

Моли Христа Бога спастися душам нашим.

 

 

Кондак, глас 8

Монахов наставника изрядна и святителя всем людем милостива, чудотворца предивна и молитвенника о нас неусыпна, сошедшеся, воспоим Питирима, Тамбовския земли похвалу.

 

 

a151m

Молитва первая

О великий угодниче Божий и преславный чудотворче, святителю Питириме!

К тебе смиренно припадаем и усердно молимся: яви нам, грешным, любовь твою отеческую и многомощное твое заступление. Веруем бо, яко велие дерзновение имаши ко Господу и яко много может предстательство твое пред престолом благости Его.

Сохрани молитвами твоими Церковь святую от ересей и расколов, от суеверия и неверия, испроси нам веру праву, надежду несомненну, любовь нелицемерну, в добрых делех преспеяние, во искушениих мужество, в злостраданиих терпение, в молитвах постоянство, мир и благоустроение стране нашей, здравие же и спасение людем ея.

Призри милостиво на предстоящия и молящияся пред святою иконою твоею, и вся прошения их во благо исполни, и всем вся в жизни временней и вечней потребная даруй, во славу дивнаго во святых своих Бога, в Троице славимаго и покланяемаго, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

 

Молитва вторая

Благословен и препрославлен Господь Бог, призвавый тя, святителю отче наш Питириме, от перваго часа делателя в виноград свой, явивый в тебе послушание воли его неуклонное, ревность Предтечеву и любовь Павлову, таже и на свещнике церкве Тамбовския тя поставивый и архиерея велика тя показавый.

Благодатию святительства укрепляем и огнем любве Христовы распаляем, не дал еси, пастырю наш добрый, сна очима твоима, ниже веждомя дремания, на всяк день труждаяся, моляся и благовествуя, неверныя просвещая, заблудшыя вразумляя, падшыя возставляя, немощныя укрепляя, плачущыя утешая, всем быв вся, якоже и святый Павел, да всяко некия спасеши.

Егда же время делания твоего в вертограде домовладыки Христа исполнися и отшел еси от земных в селения горняя прияти мзду трудов твоих, дадеся ти, угодниче Божий, престолу Царя славы с лики святых предстояти и оттуду паству твою назирати, за ны грешныя молитися, немощи немощных носити, недуги целити, скорби утоляти.

Сего ради от дне блаженнаго успения твоего вернии не престаша притекати к тебе в скорбех и болезнех, и овии прикосновением ризы твоей, овии от воды из кладязя твоего здравие и избавление от всяких бед улучаху.

Темже и ныне, к цельбоносному гробу твоему сошедшеся, славим Бога, дивнаго во святых своих, и тебе отче священнейший, величаем и молим: не отступай от нас любовию твоею, сохраняй молитвами твоими церковь православную незыблему от неверия и раскола, державу же Российскую от бед и напастей защити, мир и безмятежие той даруя, пастырем церкве святыя благопоспеши, дела рук их исправи и ревностию о спасении врученнаго им словеснаго стада сердца их роспали, вся же ны в послушании спасительному благовестию Христову соблюди и дело спасения, яко едино на потребу, вменяти помози, да тобою единеми усты и единем сердцем вси на всяк день и час поем и славим Спаса Христа со Отцем и Святым Духом во веки веков. Аминь.

vn001