Сегодня:

23 января 2018 г.
( 10 января ст.ст.)
вторник.

Свт. Феофан Затворник.

Седмица 34-я по Пятидесятнице.
Глас 8.

Поста нет.

Попразднство Богоявления. Свт. Григория , еп. Нисского (395). Прп. Дометиана , еп. Мелитинского (601). Прп. Маркиана пресвитера (V). Прп. Павла Комельского (Обнорского) (1429). Свт. Феофана , Затворника Вышенского (1894). Прп. Антипы Валаамского (Афонского) (1882). Блж. Феозвы диаконисы, сестры свт. Григория Нисского (385). Прп. Макария Писемского (XIV). Сщмч. Зиновия пресвитера (1920). Сщмч. Петра пресвитера (1930). Сщмч. Анатолия, митр. Одесского (1938).


Цитата дня

Кого мир обманул? Кто к нему привязался.

А кого Бог спас? Кто на Него полагался.

Архим. Кирилл (Павлов).

Православное христианство.ru. Каталог православных ресурсов

Молитва святителю Питириму, епископу Тамбовскому

 

Празднование 28 июля (по ст. стилю) / 10 августа (по нов. стилю)

 

p02

Тропарь, глас 4

Веры и благочестия наставниче, Церкве светильниче, монашествующих образе, святителю Питириме премудре, стадо твое благочестно упасл еси и ко Христу привел еси, темже в Вышних венцем славы украшен, с нами на земли духом пребываеши, сияя чудесы.

Моли Христа Бога спастися душам нашим.

 

 

Кондак, глас 8

Монахов наставника изрядна и святителя всем людем милостива, чудотворца предивна и молитвенника о нас неусыпна, сошедшеся, воспоим Питирима, Тамбовския земли похвалу.

 

 

a151m

Молитва первая

О великий угодниче Божий и преславный чудотворче, святителю Питириме!

К тебе смиренно припадаем и усердно молимся: яви нам, грешным, любовь твою отеческую и многомощное твое заступление. Веруем бо, яко велие дерзновение имаши ко Господу и яко много может предстательство твое пред престолом благости Его.

Сохрани молитвами твоими Церковь святую от ересей и расколов, от суеверия и неверия, испроси нам веру праву, надежду несомненну, любовь нелицемерну, в добрых делех преспеяние, во искушениих мужество, в злостраданиих терпение, в молитвах постоянство, мир и благоустроение стране нашей, здравие же и спасение людем ея.

Призри милостиво на предстоящия и молящияся пред святою иконою твоею, и вся прошения их во благо исполни, и всем вся в жизни временней и вечней потребная даруй, во славу дивнаго во святых своих Бога, в Троице славимаго и покланяемаго, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

 

Молитва вторая

Благословен и препрославлен Господь Бог, призвавый тя, святителю отче наш Питириме, от перваго часа делателя в виноград свой, явивый в тебе послушание воли его неуклонное, ревность Предтечеву и любовь Павлову, таже и на свещнике церкве Тамбовския тя поставивый и архиерея велика тя показавый.

Благодатию святительства укрепляем и огнем любве Христовы распаляем, не дал еси, пастырю наш добрый, сна очима твоима, ниже веждомя дремания, на всяк день труждаяся, моляся и благовествуя, неверныя просвещая, заблудшыя вразумляя, падшыя возставляя, немощныя укрепляя, плачущыя утешая, всем быв вся, якоже и святый Павел, да всяко некия спасеши.

Егда же время делания твоего в вертограде домовладыки Христа исполнися и отшел еси от земных в селения горняя прияти мзду трудов твоих, дадеся ти, угодниче Божий, престолу Царя славы с лики святых предстояти и оттуду паству твою назирати, за ны грешныя молитися, немощи немощных носити, недуги целити, скорби утоляти.

Сего ради от дне блаженнаго успения твоего вернии не престаша притекати к тебе в скорбех и болезнех, и овии прикосновением ризы твоей, овии от воды из кладязя твоего здравие и избавление от всяких бед улучаху.

Темже и ныне, к цельбоносному гробу твоему сошедшеся, славим Бога, дивнаго во святых своих, и тебе отче священнейший, величаем и молим: не отступай от нас любовию твоею, сохраняй молитвами твоими церковь православную незыблему от неверия и раскола, державу же Российскую от бед и напастей защити, мир и безмятежие той даруя, пастырем церкве святыя благопоспеши, дела рук их исправи и ревностию о спасении врученнаго им словеснаго стада сердца их роспали, вся же ны в послушании спасительному благовестию Христову соблюди и дело спасения, яко едино на потребу, вменяти помози, да тобою единеми усты и единем сердцем вси на всяк день и час поем и славим Спаса Христа со Отцем и Святым Духом во веки веков. Аминь.

vn001